Alet Çantanızda Olması Gereken 10 Ürün

Tamirat sırasında ihtiyaç duyacağınız malzemeler elinizin altında yok ise tamir/bakım işlerini yapmak zorlaşır. Peki, donanımlı bir alet çantasının içinde neler bulunmalı?

Alet çantası, evde ve ofiste onarım, tadilat işleri için gereken en önemli donanımdır. Bir musluğu ya da elektrik prizini tamir etmeniz gerektiğinde ihtiyaç duyacağınız malzemeler elinizin altında yok ise bakım/tamir işlerini yapmak zorlaşır. Peki, tam donanımlı bir alet çantasının içinde neler bulunmalı?
  1. Modüler Tornavida Seti
  2. Pense, Yan keski, Kargaburnu
  3. Boru Anahtarı, Kurbağcık Anahtar
  4. Kontrol Kalemi
  5. Çekiç
  6. Maket Bıçağı
  7. Fener
  8. Metre
  9. İş Eldiveni
  10. Elektrik ve Tesisat Bantı

1. Modüler Bir Tornavida Seti

bits uçları

Tamir bakım işlerinde ilk karşılaşacağınız irili ufaklı vidalar! İçerisinde farklı özelliklerde uçlar bulunan bir tornavida seti ile ufak tamir işlerini hızlıca yapabilirsiniz. Setler farklı parça sayılarında olabilir. İhtiyaç durumunuza göre içerisinde; düz, yıldız (PH2), torx, çift taraflı yıldız (PH1, PH3), pozidriv (PZ1, PZ2, PZ3), allen uçlar ve manyetik uç tutucu gibi farklı bits uçları bulunabilmekte. Farklı içerik çeşitleri ile tornavida setlerine neeksik.com tornavida setlerinden ulaşabilirsiniz.

 

2. Pense–Yan Keski–Kargaburnu

Çeşitli nesneleri tutmak, germek, bükmek, sıkıştırmak ve kesmek amacıyla kullanılan bu aletler, alet çantasının başköşesinde bulunmalı. Pense, yan keski ve kargaburnu ürünleri neeksik.com'da.

3. Boru Anahtarı

Her evin en sinir bozucu sorunlarından biri: damlayan musluklar! Tesisat problemleri için ihtiyacınız olan aletler ise boru ve kurbağacık anahtarları. Anahtar ürünleri için tıklayınız.

4. Kontrol Kalemi

En ufak elektrik işleri için bile ihtiyacımız olan ilk alet kontrol kalemi. Bir elektrik devresine elektrik gelip gelmediğini anlamak için kullanılan bu aletler her elektrik ustasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

5. Çekiçler

Farklı kullanım alanları için farklı modeller olsa da en yaygın metal çekiçler kullanılıyor. Duvara bir tablo asmak isterseniz bir çekice ve birkaç çiviye ihtiyacınız olacak.

6. Maket Bıçağı

Maket bıçağı diğer adıyla falçata; ucu değiştirilebilen, keskin, herkesin evde/ofiste kullanabileceği araç-gereçlerden biridir. Maket bıçağı çeşitleri için tıklayınız.

7. Fener

Tamir işleri yaparken dar yerlerde ya da karanlık ortamlarda çalışmak gerekebilir. Bu sebeple yaptığınız işi daha rahat görebilmek için alet çantanızda bulunan bir fener hayat kurtarabilir. Fener çeşitlerine ulaşmak için tıklayınız.

8. Metre

Çivi çakarken, bir şey keserken, evinize bir eşya alırken yapmanız gereken ilk şeylerden biri ölçü almak. Bunun için ihtiyacınız olan bir şerit metre. Metre ile dikkatli ölçüm yaparak olası hataların önüne geçebilirsiniz.

9. İş Eldiveni

Tamir işleri için kullanılan aletler genelde ağır ya da keskin aletlerdir. Çalışmaları yaparken alacağınız güvenlik önlemleri ile yaralanmaktan kurtulabilirsiniz. Yapılacak işe göre farklı özelliklerde eldivenler bulunmaktadır. 

10. Elektrik ve Tesisat Bandı

Elektrik işlerinde açıkta kalan kabloları izole etmek için, kısa devreden, elektrik kaçaklarından kurtulmak için yalıtım amaçlı kullanılan bantlar.

Tesisat bantları ise bağlantı parçalarından su sızmasını önlemek için kullanılır.

Alet çantanızda eksik olan ürünleri ve farklı fiyatları inceleyemek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.